Vikan is meer dan borstels en bezems alleen

Vorig jaar schreven wij een uitgebreid artikel over borstels en bezems van het Deense bedrijf Vikan. Vikan is echter meer dan een fabrikant van borstels en bezems alleen.

Ten eerste is Vikan met haar assortiment niet alleen actief in de voedingsmiddelenindustrie maar levert ook aan schoonmaakbedrijven, de gezondheidszorg, het onderwijs en gemeenten, winkels, supermarkten en de transportsector. Met name voor de transportsector heeft Vikan een prachtig programma aan schoonmaakmaterialen.

Naast de hygiënische aspecten zoals kleurcodering om kruisbesmetting tegen te gaan, besteedt Vikan ook erg veel aandacht aan effectiviteit, duurzaamheid, onze omgeving en ergonomie. Deze aspecten uiten zich onder andere in het gebruik van de materialen, de uitgebreide proeven die zij doen om de effectiviteit van de producten te testen en het voortdurend zoeken naar een zo hoog mogelijke score in ergonomie.

Vikan scheppen en spatels

vikan-schep-blauwNaast al dat borstelwerk levert Vikan een uitgebreid programma aanvullende schoonmaakmaterialen die in de verschillende branches waarin zij actief zijn kunnen worden ingezet. Ten eerste zijn dat de scheppen en de spatels.

In verschillende branches worden scheppen en spatels gebruikt om te scheppen, af te wegen en te roeren. Met een uitgebreid assortiment aan ergonomische scheppen en spatels komt Vikan aan deze behoefte tegemoet. Er zijn zelfs detecteerbare scheppen en spatels verkrijgbaar. Interessant detail van de spatels is bijvoorbeeld de gaten die zich hierin bevinden. Hierdoor wordt het eenvoudiger om in grote mengtroggen te roeren en is het ergonomisch meer verantwoord. Overigens zijn Vikan scheppen en spatels hitte bestendig tot wel 100 graden Celsius.

Vikan schuimpotten en waterpistolen

vikan-schuimpotBinnen tal van industrieën wordt er dagelijks met water gereinigd. Vooral in de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne erg belangrijk en is het niet altijd mogelijk om onder hoge druk te reinigen. Schoonmaken onder lage druk is dan een oplossing. Veelal wordt er schuim gebruikt en Vikan biedt hiervoor een uitgebreide set aan schuimpotten en waterpistolen.

Door het gebruik van gekleurde schuimpotten met speciale chemie en waterpistolen kan op een vriendelijke manier worden gereinigd met een groot gebruiksgemak. Gekleurde nippels met verschillende doorlaten zorgen voor een perfecte en constante dosering van de chemie en de speciale waterpistolen werken zeer gecontroleerd door een traploze dosering van het water, koud of warm. Speciale RVS snel koppelingen zorgen ervoor dat alles naadloos op elkaar kan worden aangesloten. Gewapende slangen maken het programma compleet.

Vikan emmers en wandsteunen

vikan-emmer-blauw-ergonomieEen emmer is binnen de schoonmaak een veelgebruikt artikel, alleen voorziet Vikan niet in een normale emmer zoals wij die kennen maar heeft de emmer opnieuw uitgevonden. De volledig uit polypropyleen opgetrokken emmer is geschikt voor chemicaliën als heet en koud water. Geschikt voor temperaturen van minimaal -20 °C tot maximaal 80 °C kan deze emmer bijna overal worden ingezet.
De Vikan emmers zijn allemaal uitgevoerd met maateenheden in gallons (UK en US) en liters (EU). Daarnaast beschikken de Vikan emmers over een uitsparing aan de onderzijde waardoor er voldoende grip is tijdens het legen van de emmer. De hendel is uitgevoerd in voor de voedselverwerkende industrie goedgekeurd RVS en de schenktuit is zodanig ontworpen dat deze een lek- en drupvrije schenk garandeert. Uiteraard zijn de emmers net als de Vikan borstels in meerdere keuren verkrijgbaar en zijn eventueel te voorzien van een deksel. Een speciale ophangbeugel completeert het programma waardoor de emmers op hun kop kunnen worden opgehangen zodat er geen vloeistof in kan achterblijven.

 

Voor meer informatie over de Vikan emmers verwijzen wij graag naar de speciale vikan emmer brochure.

Vikan hygiënische schoonmaakmaterialen

vikan-emmer-blauwZoals wij gezien hebben is Vikan meer dan borstels en bezems alleen. Vikan biedt een uitgebreid programma voor meerdere sectoren. Naast borstels en bezems bieden zij scheppen, spatels, schuimpotten en waterpistolen, als ook emmers en wandsteunen.

Nog niet belicht is het assortiment schoonmaakwagens, vloermoppen, werkdoeken en hulpmaterialen wat speciaal voor de schoonmaakbranche is ontwikkeld. Deze zullen wij in een volgend artikel bespreken.

Samenvattend kunnen wij vaststellen dat het uitgekiende assortiment van Vikan schoonmaakmaterialen de gebruiker alle gemakken biedt die zij nodig heeft en garandeert een lange levensduur tezamen met een uitgekiend ontwerp voor ergonomisch werken.

Meer weten? Onze adviseurs helpen u graag verder.

 

 

Stel een vraag

Beantwoord onderstaande vraag om te controleren of u een mens bent