Haarnetten van ABurnet

Haarnetten zijn een bekend verschijnsel in werkomgevingen waar een hoge mate van hygiëne is vereist. ABurnet is ’s werelds meest toonaangevende fabrikant op het gebied van hygiënische hoofdbedekkingen. Wat onderscheidt ABurnet van andere fabrikanten?

De noodzaak van een haarnet

Gemiddeld verliest een mens tussen de 40 en120 haren per dag. Afhankelijk van leeftijd, seizoen en gezondheid kan dit meer of minder zijn. Op zich een normaal verschijnsel, alleen niet zo wenselijk wanneer je in een omgeving werkt waar haren ongewenst zijn. Een voedselproduct waar haar in zit is ontoelaatbaar en een operatiekamer waar een haar in een open wond terecht komt kan veel problemen geven.

Disposable haarnetten

Verreweg de meest verkochte haarnet is de disposable haarnet. Deze haarnetten zijn vaak van nylon of van een non-woven materiaal en bedoeld om na gebruik weg te gooien. Alhoewel deze haarnetten niet veel kosten, betekent dit in sommige gevallen dat er jaarlijks aardig wat van benodigd zijn. Disposable haarnetten zijn er in verschillende uitvoeringen qua kleur en vorm. Met klep, zonder klep, korte of verlengde uitvoering, plat of wokkel model, wel of niet detecteerbaar etcetera.

Niet iedere haarnet is even veilig

Zoals besproken zorgt een haarnet ervoor dat er geen haren worden verspreid op plaatsen waar wij die liever niet willen hebben. Toch heeft een onderzoek aan de Bolton University aangetoond dat er gemiddeld 85 haren door een haarnet heen steken en er dus een potentieel risico is dat deze toch op plaatsen komen waar ze niet thuishoren. Een fabriek waar 100 werknemers werken zorgt dus voor 8.500 haren die een bedreiging zijn voor voedselveiligheid of merk integriteit.

haarnetten

Uit het onderzoek bleek dat haarnetten die te los om het hoofd zitten, het haar onvoldoende beschermen. Een haarnet die strak om het hoofd zit en het haar plat drukt is effectiever.

ABurnet haarnetten zijn anders

ABurnet is één van de weinige bedrijven die samen met onafhankelijke universiteiten onderzoekt welke stoffen en technieken de beste bescherming bieden. Uit deze onderzoeken is gebleken dat technieken zoals HairBarrier technology HairTite tot wel 11 maal beter het haar vasthouden.

hairtite

ABurnet is een bedrijf dat veel aandacht schenkt aan de ontwikkeling en productie van een hoogwaardig product. Productspecificaties zijn geschoeid op de regels binnen HACCP en komen tot stand vanuit een visie om onze wereld zoveel mogelijk te beschermen. Op dit  moment doet ABurnet samen met vooraanstaande universiteiten onderzoek naar nieuwe manieren om besmetting via haaroverdracht te voorkomen die tevens bijdragen aan vermindering van de CO2 uitstoot en het afvalprobleem.

ABurnet biedt een ruim assortiment haarnetten

Het assortiment van aBurnet omvat een breed programma haarnetten en kleenkaps. Voor heren en dames en van Europeaan tot Afro. Voor iedereen is er de juiste haarnet met de hoogst haalbare bescherming die er te vinden is in deze industrie.

ABurnet

Bent u geïnteresseerd in de haarnetten van aBurnet? Neem dan contact met ons op. Samen bepalen wij welke haarnet het beste bij uw situatie past.

Stel een vraag

Beantwoord onderstaande vraag om te controleren of u een mens bent