Visverwerking

Visverwerking

De HACCP wetgeving kent een flink aantal uitdagingen voor de visverwerking en de visverwerkende industrie in zijn algemeenheid. Dit begint met het uitsluiten van besmetting gedurende het logistieke traject. Het schoonhouden van de visverwerkende machines, de gereedschappen en de hygiëne van en rondom de medewerkers vragen daarna continue aandacht van de KAM-medewerkers (Kwaliteit, Arbo en Milieu) in de visverwerking. Groveko Food helpt daarbij.

HACCP – Groveko Food helpt u risico’s te beheersen

Door het in kaart brengen van de risico’s (Hazard Analysis) en het vaststellen van de kritische controlepunten (Critical Control Points) heeft u een goede basis voor een HACCP plan. Groveko Food helpt u met een maatwerk advies inzake de concrete invulling van uw HACCP plan. De vraag die daarbij centraal staat is welke producten en disposables voor u de beste keuze zijn als het gaat om het beheersen van de risico’s. Dit advies beslaat een breed scala HACCP ondersteunende producten, onder meer disposables, persoonlijke beschermingsartikelen, veiligheidsartikelen en industriële (desinfecterende) schoonmaakmiddelen.

Detecteerbare producten en disposables: kostenbesparing door risicobeheersing

Uw visverwerkers gebruiken productiemiddelen: messen, schrapers, haarnetten, handschoenen, enzovoorts. Vervuiling tijdens het visverwerkingsproces hoeft daarom niet altijd bacterieel te zijn. Visproducten kunnen ook vervuild raken door productiemiddelen die in een machine terecht komen. Door het gebruik van detecteerbare producten en disposables beperkt u de eventuele schade die hieruit voortvloeit tot het minimum. Neem een detecteerbaar mes als voorbeeld. De verpakkingen met de restanten van het detecteerbare mes worden met een scanner gedetecteerd. Deze vernietigt u, de rest van de batch is veilig voor consumptie. De kostenpost door uitval is daardoor minimaal. Kortom: kostenbesparing door risicobeheersing.

Groveko Food staat voor maatschappelijk betrokken ondernemen

Groveko Food is ISO 14001 gecertificeerd, werkt klimaatneutraal en is maatschappelijk betrokken. Wilt u weten wat Groveko Food allemaal voor u kan betekenen? Neem contact op voor een afspraak en wij laten u graag kennismaken met onze toegevoegde waarden!

Meer informatie?

Neemt u contact met ons op. Onze deskundigen denken graag met u mee over de best renderende oplossing – ook voor de lange termijn.

Vraag meer informatie aan

Hieronder ziet u onze producten voor de visverwerkende industrie en visverwerking

 • Diepvrieskleding
 • Detecteerbare producten (HACCP)
 • Detecteerbare messen
 • Disposables
 • Disposable kleding
 • EHBO artikelen
 • Handschoenen
 • Onderhoud & Reiniging
 • Papierwaren & Sanitair
 • Schoonmaakartikelen
 • Veiligheidsartikelen